Dags för festival i helgen!

För nionde året är det återigen dags för stadsdelsfestivalen Nya Rallarsvingen i Tillberga – ett evenemang där många besökare väntas från Tillberga, Hökåsen och Sevalla.

Festivalen i centrala Tillberga inleds klockan 12:00 på lördag 3 september med barnens karnevalståg där pris för bästa utklädning delas ut. Förutom extraöppet bibliotek i Medborgarhuset med utställningar och författarbesök fylls Tillberga centrum av utställare, foodtrucks och godisförsäljning. Under eftermiddagen passerar den årligen återkommande motorkortegen med veteranbilar.

Årets dragplåster är pop- och rockbandet Vi3 som spelar på festivalscenen.

– Vi är glada över att ha lockat hit Västeråsbandet Vi3 i deras pressade turnéschema, men också The Hebbe Sisters från Värmland med jazz- och swingtouch. För barnen kommer Jompa, som kör hiphopsagor från scenen. Det kommer att finnas något för alla, säger grannskapsutvecklare Anders Flodström vid Tillberga Grannskapsservice.

Nya Rallarsvingen pågår mellan klockan 12:00 och 18:00 lördagen 3 september och är ett samarrangemang mellan Tillberga Grannskapsservice, samarbetsprojekten Samsyn Tillberga och Aktiv Fritid För Alla samt lokalt näringsliv.

En kommentar

Lämna ett svar